Åtvidabergs FF

Grafisk Identitet

Åtvidabergs FF är en fotbollsklubb som grundades år 1907 och är idag bland de mest namnkunniga och klassiska fotbollsklubbarna i Sverige. Med två SM-guld och två Cupguld i bagaget från 70-talet har man en intressant kultstatus. Hemmahörande på Kopparvallen spelar man dessutom en väldigt attraktiv fotboll. Idel duktiga spelare har passerat genom åren.

Åtvidabergs FF är en fotbollsklubb som grundades år 1907 och är idag bland de mest namnkunniga och klassiska fotbollsklubbarna i Sverige. Med två SM-guld och två Cupguld i bagaget från 70-talet har man en intressant kultstatus. Hemmahörande på Kopparvallen spelar man dessutom en väldigt attraktiv fotboll. Idel duktiga spelare har passerat genom de gångna åren.

I ordmärket finner man modern typografi med Bebas Neue som grund. I designen som symboliken gestaltas mönster av symbolen för koppar till klubbens anrika historia med gruvan i Bersbo. Ordmärket eller logotypen skall fungera som en hörnsten i ÅFF´s nya kommunikation 2022. Och tillsammans bildar detta en röd tråd med formgivning för årtal 22 i fokus.