Sköna Gröna Grebo


Grafisk profil / Stor identitet / Illustration

Analys


SGG var en musikfestival i bygden Grebo. Den arrangerades varje år i slutet av Augusti sedan 2004. Genom åren har artister som Perssons Pack, Staffan Hellstrand uppträtt med råge och stil. Men på spellistan finner du även begåvade lokala artister. Festivalen arrangerades av ideell kraft. Den var väldigt populär både i bygden som nationellt och satte verkligen lilla Grebo på den svenska kartan.

Design


I toppen av skölden finner du hembygdsgården som var hjärtat för festivalen. Där arrangerades förberedande möten samt funktion som VIP område. Skölden står som grafisk symbol för lagarbete och samhörighet. Det som att jämföra en idrottslogotyp där känslan är ett emblem som står för ett gemensamt mål. Den gröna färgen kan man känna igen för festivalens namn samt hela harmonin i bygden.

Resultat


Sköna Gröna Grebo är festivalen som både är längtad och ej glömd. Den har en klassisk kult hos många duktiga musiker och klassas bland de bättre musikarrangemangen i Sverige. Den arrangerades helt på ideell basis och lockade många musikintresserade och extremt trevliga människor. Och vem vet kanske längtas det så mycket att den i framtiden väl välkomnat återuppstår, det är något många hoppas på.