Om

Vi utvecklar ditt varumärke.


Vektorformat har sedan 2016 levererat formgivning enligt användarområden grafisk profil, storformat, illustration, vektorisering och hemsidedesign. Vi är en designbyrå med produktfokus. Vi har idéer, vi har kunskap och vi har erfarenhet av grafisk design.

Så här utvecklar VF en idé till ett vektoriserat format. Välkommen in i framtiden. Fördelen med en vektorbild är att den kan förstoras utan att kvaliteten försämras. Möjligheterna är oändliga med din design i vektorformat. Det fungerar som en grund till konvertering av all digital data som är tillgänglig i den grafiska miljön. Vektorgrafik stöds av dynamiska banor istället för pixlar.

Grafisk Profil


Vi skapar ditt grafiska varumärke, emblem eller symbol genom en grundläggande ljus idé. Du som kommersiellt företag, organisation eller även privatperson använder din vektoriserade grafiska profil i din reklam. Det med igenkänning för din marknadsföring. Logotypen är helt grafisk med symboler eller ikoner, en komposition av ett namn, en kombination av symbol och namn. Din grafiska profil skapar förutsättningar för din visuella plattform och riktlinjer av dina kärnvärden som ditt företag står för.

Storformat


Mässor och andra typer av event är naturliga mötesplatser för människor med stora intryck. Och på olika företagsevent passar det optimalt med varianter av storbildskommunikation. Vektorformat är anpassat för produkter som t.ex. supersmidiga Rollups, och andra bra storformatsprodukter med gediget avtryck. Där når ditt budskap din publik med ett skonsamt informationsflöde. Bra exponering av ditt företag ger en positiv bild till ett säljande samtal rakt på plats i ditt aktiva forum. Vi värderar just ditt behov.

Illustration


En illustration innebär att vi utvecklar en idé till ett kreativt vektoriserat format. Du kan alltså använda din illustration på alla grafiska plattformar som t.ex. digitalt eller i tryck. Det kan vara som ett manér till din grafiska profil eller kanske en utveckling av banners för din hemsida. En vanlig bild är uppbyggd av punkter och när bilden  förstoras blir det en tydlig kvalitetsförsämring som resultat. Möjligheterna med en vektoriserad illustration är oändliga och en optimal lösning för den kostnadsmedvetna.

Vektorisering


Att göra om en pixelbaserad bild eller också en logotyp till vektorgrafik innebär att bilden byggs upp av banor istället för pixlar/bildpunkter. Man kan då reproducera bilden hur stor eller liten som helst utan att det påverkar dess kvalitet. Vektorisering sker manuellt med hjälp av ett datorprogram som heter Adobe Illustrator i Mac-miljö. Det med professionellt framtagna verktyg för producering av detta slag och absolut de bästa på marknaden. Ankarpunkter för banor skapas med ritstiftet.

Hemsida


Din hemsida skapar en helhet för den grafiska harmonin och balansen på webben. Vi förädlar tillsammans våra idéer och tar dig till en högre nivå. Designen styrs med enkla medel. Det med en responsiv hemsida där du finner möjligheterna att vara flexibel på våra moderna kommunikationskanaler. Det gäller alltså din dator, surfplatta och mobiltelefon. Vektorformat håller bollarna i luften för din hemsida tillsammans med Mediakonsulterna i Linköping. Här når du ett absolut skarpt och professionellt läge.