Hockey


Grafisk profil / Stor identitet

Analys


Ett förslag av grafisk profil för Linköpings hockeylag som är en ledande klubb i hockeysverige. Att snegla på jenkarna och deras moderna känsla för idrottslogotyper som är väldigt kommersiellt gångbara är melodin för svenska ishockeyklubbar i framtiden. Tillhörigheten och banden till klubben stärks med en stolt kostym. I Linköping finns det utrymme för att ta steget till utveckling.

Design


Lejon är signifikativt för klubbens tillhörande stad och då givetvis ett viktigt element. Färgerna blå, vit, röd och ljusblå är i linje med klubbens traditionella kulörer. Är sparsam med plottriga linjer då det ser tafatt ut på längre avstånd. Därav en mer stilliserad logo som ger ett stabilt intryck en bit ifrån. Ett argt lejon får känslan att gå upp i kamp vilket är passande i en fysisk och fartfylld sport.

Resultat


Man måste inse värdet i att ha på sig fina kläder och bära en stolt idrottskostym. Då och då behöver man uppgradera sin visuella approach för att säkra framtiden oavsett vad det gäller att vinna marknadsvärden eller sportsliga resultat. Är man en förening i framkant måste man också våga ta risker för att vinna. Denna profil är prövad på olika kategorier av människor och har enbart mötts med positiv respons.